fbpx
Logga in
Eskilstuna: 016 – 13 35 80
Katrineholm: 0150 – 66 29 90
Nyköping: 0155 - 46 47 10
Strängnäs: 0152 – 224 70
Flen: 0157 - 157 90

Arbeta digitalt

Bokföring har äntligen blivit digital – du slipper överfulla pärmar och konteringsstämplar.

När du sköter din redovisning digitalt innebär det att bokföringen sköts i ett webbaserat redovisningsprogram. Så lite bokföringsmaterial som möjligt ska finnas på papper. Ett exempel på det här är när dina leverantörer skickar sina fakturor direkt till programmet. Kundfakturorna går på samma sätt ut från redovisningsprogrammet. Om du har anställda kan de lönerapportera digitalt, uppgifterna går direkt vidare till uppföljning och lönehantering. Utbetalningar och inbetalningar sker via filöverföringar till och från banken. Sedan de smarta telefonerna kom har bokföringen blivit ännu enklare och framför allt helt mobil. Eftersom vårt bokföringssystem är webbaserat så innebär det att du kan kontera fakturor från hotellrummet i Berlin ena dagen och skicka ut lönespecifikationer i receptionen hos en kund nästa dag.

Redovisa digitalt – Tre anledningar

  1. Eftersom du har åtkomst till alla rapporter och underlag var du än befinner dig får du större kontroll över din verksamhet. Du slipper leta reda på den där två år gamla ekonomirapporten som ”ska” finnas i den vänstra skrivbordslådan, men som bara inte går att hitta.
  2. Få personer som driver företag gillar att lägga tid på administration och pappersarbete. Nu slipper du och kan fokusera på verksamheten.
  3. Genom att sköta din bokföring så får du en bättre uppfattning hur det går för ditt företag. Du får siffrorna i realtid.

Hur går det till?

Dina leverantörer skickar den elektroniska fakturan alternativt en PDF-faktura till en speciell adress, och vid mottagandet av fakturan skannas den in som bildfil. Bilden körs igenom ett program som tolkar all väsentlig information. Att informationen är korrekt verifieras sedan av det mänskliga ögat. Informationen registreras som en preliminär leverantörsfaktura i programmet och du väljer själv när du vill registrera den. Bildfilen kopplas till den registrerade fakturan och du kan när som helst gå in och se den.

Bättre rapporter

Vi vill att våra kunder ska förstå sina rapporter och på det sättet få en bättre överblick av hur företaget går. Vi arbetar med grafiska diagram för att enklare kunna jämföra siffror.

Är du intresserad av att arbeta digitalt med din bokföring? Fyll i formuläret för kostnadsfri service och hjälp.